Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči i policisté v Chrudimi hráli hokejový zápas pro Štěpánku, která má mozkové onemocnění

V pondělí 19. prosince 2016 v 18 hodin se pomalu začal plnit Zimní stadion v Chrudimi návštěvníky, kteří přišli na hokejové utkání hasiči versus policisté.

Každý příchozí přispěl také dobrovolným vstupným na malou Štěpánku. Hasiči a policisté se rozhodli, že mimo svou každodenní pomoc, kterou poskytují lidem, jež se ocitnou v nouzi, podpoří i malou holčičku Štěpánku, která má mozkové onemocnění, slabé svalstvo, nadměrnou kloubní volnost, epilepsii, poruchu příjmu potravy i oční a sluchovou vadu.

Peníze se vybírali i během hokejového utkání. Na utkání se přijel podívat i starosta města Chrudimi Petr Řezníček i náměstek krajského ředitele HZS Pardubického kraje Aleš Černohorský. Ten také předával mamince Štěpánky na konci utkání nádherných 15 203 Kč. Dobrovolné vstupné bude určeno na rehabilitaci, která Štěpánce velmi pomáhá.

A jak skončilo hokejové utkání? My si myslíme, že vyhráli všichni, ale nakonec to dopadlo 4:3 pro policisty. Gratulujeme a těšíme se na další utkání.

Ještě jednou obrovské děkuju Vám, všem hrajícím i fandícím hasičům. Vaše pomoc je pro Štěpánku obrovskou pomocí a hlavně motivací pokračovat v boji proti všem svým diagnózám. Moc rádi bychom ještě přijeli poděkovat osobně i se Štěpánkou, jelikož ona svým úsměvem dokáže říci víc než já slovy, a její úsměv si zasloužíte,

řekla Lucie Pospíšilová, maminka Štěpánky.

Děkujeme všem, kteří přispěli.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet