Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

První minuty roku 2009 v Pardubickém kraji

První den nového roku u HZS Pardubického kraje…

Sedm minut prvního dne roku 2009 byli svitavští hasiči přivoláni k požáru plastového kontejneru, který vzplál ve Svitavách Lánech, ve Felberově ulici. Hasiči plameny ihned zlikvidovali. Škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun. Opět do Felberovy ulice ve Svitavách Lánech vyjížděli hasiči zhruba hodinu po půlnoci, kde hořel plastový kontejner. I v tomto případě došlo ke škodě 10 tisíc korun.

Pardubičtí hasiči zachraňovali ve 2.02 hodin dvě osoby, které uvízly na balkóně a nemohly se dostat zpět do bytu. K požáru garáže byli v 6.21 hodin povoláni hasiči ze stanice Králíky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jednalo o zahoření u vrat garáže. Do Opatova vyjížděli svitavští hasiči v 8.21 hodin. Tady došlo k zahoření velkokapacitního plechového kontejneru. Ke škodě nedošlo. V 9.17 hodin jednotka hasičů z Pardubic asanovala uniklou naftu (30– 50 l) na silnici. Ropná skvrna byla rozlitá přibližně na 50 m ulice S.K. Neumanna. Část nafty uniklo i do kanálu. Pracovníci životního prostředí zajistili opatření na čističce odpadních vod.

Poslední zásah v první den nového roku patřil jednotce hasičů z Hlinska. V 17.36 hodin byli přivoláni k transportu rodičky do Hlinska-Blatna. Po příjezdu na místo jednotka vyčkala na ukončení lékařského zákroku – porodu, a poté naložila rodičku i s dítětem (chlapcem Jirkou) a přenesla přes velmi nepřístupný terén do sanitního vozu zdravotnické záchranné služby. Rodička i s novorozencem jsou v pořádku.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Ilustrační foto - skutečnosti uvedené na snímku nemusí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet