Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního auta v centru Vizovic

Dne 3. 1. 2009 v 09:40 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Vizovicích. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vizovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru zaparkovaného osobního auta zn. Š Felicia combi.

Dne 3. 1. 2009 v 09:40 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Vizovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vizovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru zaparkovaného osobního auta zn. Š Felicia combi.

Jako první na místo dorazili místní dobrovolní hasiči, kteří bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení. Sílící požár byl rychle lokalizován i uhašen. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz. Z těsné blízkosti hořícího auta byl také včas odtlačen sousední zaparkovaný vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Majitelka vozu uvedla, že auto zaparkovala u místního Domova s pečovatelskou službou a odešla na nákup. Požár vznikl asi po deseti minutách její nepřítomnosti.

Požár zničil především motorovou část, čelní sklo a poškodil také palubní desku vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstala­ci auta.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-miw-

Sdílet