Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě ženy byly zraněny při požáru vánočního stromečku v domově pro seniory v Brně, škoda byla vyčíslena na 250 tisíc korun

Po několika letech vyjeli hasiči k požáru vánočního stromku právě na Štědrý den. Krátce před sedmnáctou hodinou vyrazili profesionální hasiči do domova pro seniory v Kohoutovicích. Ve společenské místnosti hořel vánoční stromek. Při příjezdu hasičů byli už všichni v bezpečí. V domově tou dobou bylo deset klientů a dvě pečovatelky.

Hasiči uhasili plameny jedním vodním proudem do dvaceti minut od příjezdu. Zkontrolovali celý objekt, zda se uvnitř někdo nenachází. Odvětrali zakouřené prostory a poté pomohli klientům domova do nezasažené části objektu. Zásah ukončili před osmnáctou hodinou.

Při požáru se dvě ošetřovatelky nadýchaly kouře a po ošetření záchrannou službou byly odvezeny do nemocnice. Vyšetřovatel odhadl předběžnou výši škody na čtvrt miliónu korun. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Na místě zasahovali hasiči ze stanic BVV, Lidická, Lískovec a Přehrada společně s protiplynovým automobilem ze stanice Líšeň.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje
Sdílet