Čtvrtek 4. července 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči z Maršovic s městskou policií rozdávali o letošních Vánocích dětem hračky, kosmetiku i hasičské pohádky

Členové jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Maršovice (okres Jablonec nad Nisou) se o letošních Vánocích rozhodli potěšit i jiné děti, než jen ty své doma. Z vlastních zdrojů proto zajistili nákup drobných dárků ve formě hraček, plyšáků, ale například i kosmetiky či vánočních dekoračních předmětů a během svátků tyto pozornosti osobně předávali těm, pro které byly určeny.

22. prosince tak hasiči navštívili děti z místní mateřské školy Maršovice, aby jim předali vybrané hračky, ale také výstražné vestičky pro bezpečnější vycházky a úspěch sklidila rovněž knížka s hasičskými pohádkami, to proto, aby se dětem před odpoledním spaním hezky usínalo.

Na Štědrý den, pak hasiči z Maršovic ve spolupráci s Městskou policií Jablonec nad Nisou obdarovali pediatrické oddělení jablonecké nemocnice, kde bylo pro hospitalizované děti předáno několik desítek plyšových hraček, vánoční dekorace a opět knížka s hasičskými pohádkami. Městská policie si pro děti připravila balíčky s reflexními prvky pro bezpečný pohyb na silnicích a další upomínkové předměty.

25. prosince, tedy na Boží hod vánoční, se uskutečnila poslední návštěva hasičů se strážníky za dětmi. Tentokráte to bylo v Domově dětí Jablonec nad Nisou, kde byly opět věnovány hračky, kosmetika i reflexní prvky všem, kteří tráví tento čas bez vlastních rodin v tomto zařízení. Děti tak byly potěšeny nejen návštěvou hasičů a strážníků městské policie a předanými dárky, ale mohli si také prohlédnout techniku a svézt se v opravdovém hasičském vozidle.

Všem zúčastněným, kteří se na dobročinných akcích podíleli, patří velké poděkování, které bylo nejlépe vyjádřeno rozzářenými úsměvy a nadšením v očích těch, pro které byly dárky připraveny. Uznání si hasiči i strážníci odnesli od personálu Mateřské školy Maršovice, Nemocnice Jablonec nad Nisou a Domov dětí Jablonec nad Nisou.

Přejme tak každému z nás nejen hodně zdraví a pohody v novém roce, ale také dost lásky a péče všem, kteří si ji nejvíce zaslouží, tedy děti po celém světě.

Sdílet