Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár statku v Nyklovicích

Včera 3. 1. 2008 v 21:02 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár statku (zemědělské usedlosti) v Nyklovicích na Žďársku.

Včera 3. 1. 2008 v 21:02 hod byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášen požár statku (zemědělské usedlosti) v Nyklovicích na Žďársku. Na místo události bylo vysláno devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z kraje Vysočina, Pardubického kraje a Jihomoravského kra­je.

Ilustrační foto

Při příjezdu jednotek na místo události byla polovina objektu statku v plamenech. Jednalo se o prostory dílny a kůlny. V kůlně bylo uskladněno obilí a brambory. Konstrukce objektu se postupně bortila. Hasiči z objektu stačili vynést dvě acetylenové, dvě kyslíkové a jednu desetikilogramovou propanbutanovou láhev.

Podařilo se jim také zachránit několik kusů zemědělské techniky. Na hašení požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. V místě zásahu byla zřízena dálková doprava vody z místního rybníka. Kouř z hořícího objektu se šířil daleko po kraji. Hasiči celý zásah absolvovali v dýchací technice. Komunikace v místě zásahu začala díky nízkým teplotám namrzat, z tohoto důvodu byla na místo události povolána Správa a údržba silnic.

Po půlnoci byl počet zasahujících jednotek postupně redukován, jednotky se vracely zpět na své základny. Na místě byla ponechána místní jednotka dobrovolných hasičů, která dohlížela do ranních hodin na požářiště.

Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny napáchaly škodu ve výši 2 530 000 ,– Kč.

Ilustrační foto

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina


-swo-

Sdílet