Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Pardubickém kraji o víkendu nuda nebyla

Dopravní nehody osobních vozidel se zraněním účastníků, prasklý vodovodní řad a výpomoc kolegům z Vysočiny a Jihomoravského kraje při požáru statku na Žďársku.

Dopravní nehody osobních vozidel se zraněním účastníků, prasklý vodovodní řad a výpomoc kolegům z Vysočiny a Jihomoravského kraje při požáru statku na Žďársku.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 2. ledna 2009 ve 14.45 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda osobního vozidla, které skončilo ve stromě na silnici v Borové. Hasiči okamžitě po příjezdu zjistili, že kolize osobního vozidla Škoda Favorit se stala v nepřehledné zatáčce. Ihned proto zajistili místo nehody a nechali na místo přivolat záchrannou službu a to proto, že řidič si stěžoval na bolest za krkem. Řidiče si převzali do péče zdravotníci. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a poté pomohli havarovaný automobil naložit na vozidlo odtahové služby. Uniklé provozní náplně hasiči zasypali sorbentem.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 2. ledna 2009 v 18.13 hodin zasahovali profesionální hasiči z Chrudimi a dále dobrovolní hasiči z Orle a Slatiňan v obci Orel, kde došlo k prasknutí vodovodního řadu. Voda zaplavila nejen silnici, ale také sklepy domků a zahradu. Hasiči nasadili k odčerpání vody tři kalová čerpadla. Na místo byli přivoláni pracovníci VaK. Odklízecí práce byly ukončeny ve 20 hodin.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Dne 3. ledna ve 21.02 hodin byli hasiči Pardubického kraje vyzváni na výpomoc při likvidaci požáru statku (zemědělské usedlosti) v Nyklovicích na Žďársku.

Na místo události bylo vysláno devět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů z kraje Vysočina, Pardubického kraje a Jihomoravského kraje. Z Pardubického kraje se jednalo o jednotky ze stanice Polička a dále dobrovolné jednotky hasičů z Bystrého, Poličky a Jedlové. Při příjezdu jednotek na místo události byla polovina objektu statku v plamenech. Jednalo se o prostory dílny a kůlny. V kůlně bylo uskladněno obilí a brambory. Konstrukce objektu se postupně bortila. Hasiči z objektu stačili vynést dvě acetylenové, dvě kyslíkové a jednu desetikilogramovou propanbutanovou láhev. Podařilo se jim také zachránit několik kusů zemědělské techniky. V místě zásahu byla zřízena dálková doprava vody z místního rybníka. Komunikace v místě zásahu začala díky nízkým teplotám namrzat, z tohoto důvodu byla na místo události povolána Správa a údržba silnic. Při požáru nedošlo k žádnému zranění. Plameny způsobily škodu, která byla předběžně vyčíslena na více než 2,5 milionu korun.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dne 4. ledna ve 13.26 hodin zasahovali hasiči z Vysokého Mýta a Chocně u dopravní nehody, která se stala na silnici na okraji Chocně (u bývalé firmy Klenor). Jednalo se kolizi osobního vozidla Seat Ibiza, které skončilo na střeše. V době příjezdu hasičů na místo byli již řidička a syn mimo vozidlo. Obě zraněné osoby byly odvezeny záchrannou službou do nemocnice. Bylo provedeno zajištění vozidla, k úniku provozních náplní nedošlo.

Info: por. Vendula Horáková, tisková mluvčí HZS Pardubického kraje

-wap-

Sdílet