Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sněhové překvapení na Pardubicku

Hasiči dne 5. ledna měli plné ruce práce s odstraňováním následků drobných nehod. Zasněžené vozovky byly pro některé řidiče na Pardubicku opravdovým oříškem.

V 7.15 hodin hasičské vozy směřovaly k Lázním Bohdanči, kde mimo vozovku skončil osobní automobil. Hasiči automobil vytáhli pomocí navijáku zpět na vozovku. Řidič vyvázl bez zranění. Z vytaženého vozidla unikal olej, který hasiči ihned zlikvidovali. Taktéž v Chocni místní hasiči vytahovali pomocí navijáku vozidlo zapadlé v příkopu. I tato událost se obešla bez zranění. Holičtí hasiči na novém silničním okruhu museli vytahovat kamion. Ten zůstal vzpříčen částečně v příkopě a částečně na vozovce. Na pomoc si nechali hasiči povolat těžkou techniku od firmy Vápeník.

Dodávku z příkopu vytahovali dopoledne hasiči ze stanice v Žamberku, a to mezi Žamberkem a Kláštercem nad Orlicí – u obce Zakopánka. Dvacet minut po poledni byla na operační a informační středisko hasičů oznámena nehoda osobního vozidla Škoda 120 a multikáry v Letohradu. Žamberečtí hasiči ihned vyjeli na místo. Po příjezdu začali pomocí vyprošťovacího hydraulického zařízení vyprošťovat zaklíněnou osobu ve škodovce. Poté odklidili havarovaná vozidla a vrátili se zpět na základnu. Ve 14.45 hodin zasahovali hasiči ze Svitav a Jevíčka u kolize osobního vozidla Škoda Felicia. Nehoda se stala v obci Rozstání. Z příkopu automobil hasiči vytáhli pomocí jeřábu. Pardubičtí hasiči ve stejný čas vyprošťovali zapadlou Avii, a to v Pardubicích v ulici Na Haldě. Škodu Felicia, která skončila na boku ve Svitavách Lačnově, vyprostili v 18 hodin svitavští hasiči. Nehoda se obešla bez zranění.

Pět minut před půlnocí zasahovali holičtí hasiči přibližně 1 km za Holicemi směrem na Hradec Králové u kolize kamionu převážejícího cigarety. Kamion skončil mimo vozovku. Při nehodě došlo ke zranění řidiče. K vyproštění kamionu musela být povolána těžká technika firmy Vápeník. Kamion se podařilo vyprostit těsně před druhou hodinou ranní 6. ledna. Vysokomýtští hasiči byli 6. ledna ve 3.57 hodin přivoláni na silnici I/35 za Vysokým Mýtem (odbočka na Chrudim), kde skončil jízdu osobní automobil Ford Mondeo.

por. Vendula Horáková

tisková mluvčí

HZS Pardubického kraje

-kaw- 

Sdílet