Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár krejčovské dílny napáchal škodu půl milionu korun

Dne 8. ledna v 7:13 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár krejčovské dílny v obci Nové Strašecí na Rakovnicku.

Dne 8. ledna v 7:13 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár krejčovské dílny v obci Nové Strašecí na Rakovnicku.

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotky profesionálních hasičů ze stanice Stochov a Rakovník se dvěma zásahovými automobily, které posílily jednotky dobrovolných hasičů obce Nové Strašecí a Rynholec celkem se třemi zásahovými automobily.

Hasiči dostali cestou k zásahu informaci o tom, že se v budově nachází několik osob. První zásahová jednotka hasičů přijela na místo události v 7:23 hodin. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o požár dvoupodlažní budovy. Požárem byly v přízemí zasaženy celkem dvě místnosti. První místnost sloužila jako krejčovská dílna, druhá byla využívána jako bytová jednotka. Všechny místnosti v budově byly silně zakouřeny toxickými zplodinami hoření.

Průzkumná skupina hasičů okamžitě provedla v dýchací technice evakuaci celkem čtyř dospělých osob, tří dětí, psa a papouška. Nikdo z osob včetně zvířat nebyl zraněn.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili jeden vodní proud. K tomu, aby se hasiči dostali do krejčovské dílny museli použít rozbrušovací pilu. Hasiči požár dostali pod kontrolu v 8:00 hodin a postupně vynosili zničené šicí stroje, materiál a další doutnající vybavení z obou místností. V 09:29 hodin hasiči požár zlikvidovali. Místo po požáru hlídala po dobu jedné hodiny místní jednotka dobrovolných hasičů. Po sbalení technických prostředků odjela poslední jednotka z místa požáru v 11:20 hodin zpět na svou základnu.

Místo požáru bylo ohledáno vyšetřovatelem hasičů. Ten určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na elektrickém topidle. Majitelce vznikla škoda 500 tisíc korun. Uchráněné hodnoty se vyšplhaly na 18 milionů korun a to vzhledem k tomu, že s budovou sousedil historický objekt.

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno
HZS Středočeského kra­je

-miw-

Sdílet