Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Strkova zachraňovali hasiči osobní auto z rybníka, díky silnému ledu se nepotopilo celé

Táborští a soběslavští profesionální hasiči zachránili další auto, a to u Strkova. Nehoda byla v pondělí 2. ledna na operační středisko HZS Jihočeského kraje nahlášena v 15:36 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Tábor a současně profesionální hasiči ze soběslavské stanice včetně člunu.

Nehoda se stala u rybníka Koberný za obcí Strkov ve směru na Košice. Hasiči na místě nehody průzkumem zjistili, že havarované auto značky Opel Astra sjelo ze silnice, narazilo do stromu a skončilo pod hrází v rybníce.

Vzhledem k tomu, že u hráze byla nízká hladina vody a značně silný led, auto se celé nepotopilo. Jeho tříčlenná osádka včetně dvou dětí proto vyvázla bez zranění. Všichni byli v době příjezdu hasičů již v péči zdravotníků ZZS. Průzkum dále ukázal, že z auta nevytekly žádné provozní kapaliny.

Velitel zásahu odeslal zpět na základnu soběslavské hasiče a vyžádal si jako posilovou jednotku vyprošťovací automobil. Po zadokumentování nehody Policií ČR hasiči auto vyzvedli zpět na komunikaci.

Zásah pak ukončili úklidem ulámaných částí havarovaného auta z ledu. Po celou dobu zásahu hasiči řídili provoz na komunikaci.

Sdílet