Pátek 5. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vánočního stromku likvidovali hasiči v Nové Bystřici

Škodu ve výši 100 000,– způsobil požár vánočního stromku uvnitř rodinného domu v Nové Bystřici v ulici K. H. Borovského. K požáru došlo 3. ledna v podvečer, informaci o požáru hasiči obdrželi na operační středisko v 17:55 hodin.

Operační důstojníci na místo vyslali profesionální hasiče ze stanice Jindřichův Hradec a jednotku bystřických dobrovolných hasičů. Ještě než přijeli hasiči, se požár pokusila hasit majitelka. Požár se z hořícího stromečku ale rychle rozšířil na záclonu a lišty a plasty balkónových dveří. Požár byl však nad její síly, proto raději dům se svými dvěma dětmi opustila. Mezitím se domů vrátil manžel, který dohořelý stromek, záclonu i plasty balkónu dohasil. Doutnající zbytky stromečku pak vynesl ven na balkón.

Bystřická jednotka, která na místo přijela jako první, nezasahovala, pouze zkontrolovala řádné uhašení a zajistili odvětrání domu. Jindřichohradečtí profesionální hasiči byli vráceni na základnu v průběhu jízdy k zásahu. Při pokusu o hašení paní utrpěla popáleniny rukou a v obličeji a byla následně odvezena ZZS do nemocnice. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet