Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Některá prasata nepřežila nehodu na D1

V 06:03 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda dvou nákladních automobilů na 118. km dálnice D1 ve směru na Brno. Jeden z havarovaných vozů skončil převrácený na boku přes středová svodidla

V 06:03 hod byla na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda dvou nákladních automobilů na 118. km dálnice D1 ve směru na Brno. Jeden z havarovaných vozů skončil převrácený na boku přes středová svodidla – jednalo se o automobil, který převážel jateční prasata. Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava.

Při střetu nedošlo ke zranění řidičů ani spolujezdců z nákladních vozidel. Zraněn však byl příslušník Policie ČR, který na místě následně prováděl řízení dopravy. Zdravotníky převezen k ošetření do nemocnice v Jihlavě.

Z havarovaného vozidla utekla na dálnici prasata. Hasičům se podařilo velmi rychle prasata pochytat, proveden byl i průzkum okolí dálnice. Provoz na dálnici byl zastaven. K obnovení provozu vždy jedním jízdním pruhem v každém směru došlo krátce před devátou hodinou dopolední.

K události byl povolán veterinář. V době nehody převážel nákladní automobil přibližně 170 ks prasat. Na místě došlo k úhynu několika kusů, další prasata byla na základě rozhodnutí veterináře na místě utracena. Živá prasata byla překládána do návěsu, který dopravila specializovaná fir­ma.

Ve 12:15 hod byla dokončena záchrana prasat z havarovaného vozidla. Specializovaná firma bude následně provádět vyproštění havarovaného vozidla a jeho naložení na odtah.

Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

-miw-

Sdílet