Pátek 5. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na Písecku má tragické následky, při střetu kamionu a dvou osobních automobilů zemřeli dva lidé

Dnes krátce po půl deváté dopolední vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému na silnici I. třídy č. 20 do katastru obce Drhovle, kde byla ohlášena dopravní nehoda s nutností vyproštění zraněných osob.

Operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje obdrželo zprávu o nehodě v 8:39 hodin. K nehodě vyjely osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny profesionálních hasičů ze stanice Písek. Velitel zásahu z místa nehody po průzkumu nahlásil, že došlo ke střetu kamiónu a dvou osobních automobilů.

Během prošetřování okolností nehody vyšlo najevo, že zřejmě nejprve došlo k menší kolizi mezi osobním automobilem a nákladním automobilem, ta se obešla bez zranění a zúčastnění zastavovali, aby nehodu řešili.

V tu chvíli však do nákladního automobilu narazilo zezadu další vozidlo, šlo o VW Golf, ve kterém cestovaly čtyři ženy. Druhá nehoda má bohužel tragické následky, dvě ženy utrpěly zranění neslučitelná se životem a řidička s další spolujezdkyní byly se zraněními převezeny do nemocnic.

por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová, Policie ČR

Lékař ZZS potvrdil, že dvě osoby srážku nepřežily. Dalších pět zraněných (z toho dvě těžce) zdravotníci transportovali do nemocnic. U nehody přistál také vrtulník LZS.

K nehodě, resp. do nemocnic, vyjel také za zraněnými psycholog HZS Jihočeského kraje a dva členi jeho posttraumatického intervenčního týmu.

Foto: Policie ČR
Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet