Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě zemřeli čtyři lidé

Čtyři lidé dnes dopoledne zemřeli při dopravní nehodě u obce Krhov na komunikaci R43 na Blanensku. Na horizontu v kopcovitém úseku silnice na kluzké vozovce havarovala tři vozidla v místě, kde se dva jízdní pruhy sbíhají do jednoho

Čtyři lidé dnes dopoledne zemřeli při dopravní nehodě u obce Krhov na komunikaci R43 na Blanensku. Na horizontu v kopcovitém úseku silnice na kluzké vozovce havarovala tři vozidla v místě, kde se dva jízdní pruhy sbíhají do jednoho. Vozidla Škoda Octavia a Saab se po čelním a bočním nárazu vzňala, vozidlo Volkswagen Touran bylo nárazem pouze poškozeno. V tomto autě cestovali lékaři, kteří nebyli zraněni a před příjezdem záchranářů se ostatním účastníkům nehody snažili pomáhat. Ze zadních sedadel škodovky, v níž jeli čtyři lidé, se podařilo vytáhnout dva zraněné spolujezdce a spolujezdkyni z předního sedadla. Třičtyřicetiletá žena však nejevila známky života a přes oživovací pokusy zdravotníků v sanitce ZZS zemřela. Zaklíněného řidiče Škody Octavia se nepodařilo vytáhnout a v autě uhořel. Ve vozidle Saab uhořel řidič a jeho spolujezdkyně.

Nehodu hasičům v 10.15 hodin ohlásili zdravotníci, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo tři jednotky hasičů – profesionální jednotky ze stanic v Boskovicích a Blansku a dobrovolnou jednotku z Lipůvky. Při příjezdu hasičů byla vozidla Škoda a Saab celá v plamenech a tři zranění ze škodovky byli venku z auta v péči zdravotníků. Hasiči proti plamenům nasadili tři vodní proudy, požár v 10.31 hodin lokalizovali a v 10.49 hodin zlikvidovali. Ve vyhořelých kabinách aut našli tři uhořelá těla.

Místo zásahu hasiči ohraničili vymezovací páskou, na vozidle VW Touran udělali protipožární opatření. Silnice R 43 byla uzavřena a policisté odkláněli dopravu přes Lysice. Protože vozovka byla po hašení zledovatělá, k jejímu posypu hasiči povolali silničáře. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči z vyhořelých vraků aut hydraulických nářadím vyprostili těla obětí. K vyproštění a naložení havarovaných aut k odtahu na místě zasahoval také automobilový jeřáb. Auta se vzňala v důsledku nehody, škodu způsobenou požárem vyšetřovatel předběžně odhadl na 500 tisíc korun.

Aktualizace 16:30.

Doplněny fotografie.


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

-miw-

Sdílet