Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zničil starou pilu

Nevyužívanou pilu v sobotu večer zničil požár v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku. Oheň zaměstnal osm jednotek hasičů.

Nevyužívanou pilu v sobotu večer zničil požár v Moravské Nové Vsi na Břeclavsku. Oheň zaměstnal osm jednotek hasičů.

Požár byl krajskému operačnímu a informačnímu středisku HZS ohlášen v 18.51 hodin. Při příjezdu hasičů hořel celý objekt o půdorysu cca 15 krát 15 metrů a plameny šlehaly do výšky čtyř metrů. Vzhledem k rozsahu požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Na místě kromě jednotky profesionálních hasičů ze stanice v Břeclavi zasahovaly dobrovolné jednotky z Velkých Bílovic, Prušánek, Staré Břeclavi, Lanžhotu, Tvrdonic, Týnce a Hrušek. Hasiči v areálu pily našli podzemní hydrant. Protože v něm nebyl dostatečný tlak vody, zřídili kyvadlovou dopravu vody od dalšího zdroje.

Oheň hasiči dostali pod kontrolu ve 20.35 hodin a pokračovali v dohašování lokálních ohnisek. Po 22. hodině se většina jednotek vrátila na základny. Krátce před půlnocí ke střežení požářiště a dalšímu dohašování žhnoucích a doutnajících zbytků objektu na místě do rána zůstala jedna dobrovolná jednotka. Dnes po 7. hodině hasiči ukončili zásah, požářiště ale budou během dne monitorovat.

Nevyužívanou pilu z roku 1907 požár zcela zničil. V přízemním objektu s přístavkem se propadl strop a zřítila se i část obvodového zdiva. Příčina vzniku požáru je zatím v šetření. Protože objekt byl určen k demolici ke zřízení sběrného dvora, škodu na budově vyšetřovatel nevyčíslil. Oheň však zničil el. rozvaděč pro dva další domy a firemní objekt. Škodu na rozvaděči vyšetřovatel předběžně stanovil na 50 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti uvedené na snímku nemusí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet