Úterý 15. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Kotojed

Dne 14. 1. 2009 v 07:02 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii u Kotojed. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v zatáčkovitém úseku u obce došlo k havárii osobního auta zn. Chrysler.

Dne 14. 1. 2009 v 07:02 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii u Kotojed.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v zatáčkovitém úseku u obce došlo k havárii osobního auta zn. Chrysler.

Devětačtyřicetiletý řidič dostal s vozem v jedné ze zatáček smyk a následně havaroval mimo vozovku. Tam narazil čelně do břehu příkopu a vozidlo se převrátilo na střechu. Sám řidič utrpěl zranění na hlavě a otřes.

Zraněný řidič cestoval ve voze sám. K jeho ošetření vyjela na místo posádka zdravotnické záchranné služby, která mu poskytla odbornou pomoc a následně ho odvezla do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru. Při havárii došlo k poškození vozu a k úniku provozních kapalin, paliva a oleje. K zabránění ekologického ohrožení použili hasiči sorbční rohože.

Po zadokumentování havárie hasiči vůz převrátili zpět na kola. O celkové vyproštění auta z pole se postarala přivolaná asistenční služba motoristům.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje 

-miw-

Sdílet