Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva požáry osobních aut v Kroměříži a ve Zlíně

Dne 14. 1. 2009 vyjížděli hasiči ke dvěma požárům osobních aut v Kroměříži a Zlíně.

11:35 hod. – požár osobního auta v Kroměříži.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u výzkumného ústavu došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia.

Při příjezdu hasičů byly vidět pod vozem plameny. Na jejich uhašení a likvidaci použili hasiči vysokotlaké vodní vedení. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Rychlým zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru do kabiny a uchránit tak další hodnoty vozu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla zjištěna technická závada na katalyzátoru výfukové soustavy. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 5.000 Kč.

14:54 hod. – požár osobního auta ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. K Majáku došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia combi.

Před příjezdem hasičů se snažil řidič plameny pod vozem uhasit. Na uhašení požáru si, i přes odpor strážného, půjčil přenosný hasicí přístroj z nedaleké firmy. Rychlou reakcí se mu podařilo plameny srazit až do příjezdu hasičů.

Dojezd k okrajové části města byl pro hasiče ztížen zasněženou a namrzlou vozovkou. Po příjezdu bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a požár pod autem byl dohašen. Zásahem se podařilo uchránit vůz před zničením.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína byl požár ohledán. Znovu i v tomto případě byla zjištěna technická závada na výfukovém potrubí, odkud se teplo přeneslo na gumový držák a dále do kabiny vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje 

-miw-

Sdílet