Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár přístavby rodinného domu

Požár přístavby rodinného domu v části Stanový obce Zlatá Olešnice byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve středu 14. ledna 2009 minutu před 23. hodinou.

Požár přístavby rodinného domu v části Stanový obce Zlatá Olešnice byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje ve středu 14. ledna 2009 minutu před 23. hodinou. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Velkých Hamrů a dobrovolné kolegy ze Zlaté Olešnice a Vysokého nad Jizerou s pěti cisternovými vozy.

Hasiči na udané adrese nalezli hořící zděnou přístavbu o rozměrech 5 × 5 metrů, z jejíž střechy šlehaly plameny. Protože hrozilo rozšíření požáru na obytnou část, soustředili se hasiči na ochranu domu.

Přístavbu s uskladněným palivem na topení požár zcela zničil a oheň poškodil i navazující střechu rodinného domu. Výše škody vzniklé ohněm se pohybuje okolo 450 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je v šetření.

14:30 hod.

Podle závěrů dnešního došetření na místě požáru je příčina vzniku již jasná. Požár způsobila nedbalost majitelky domu, která ukládala žhavý popel z kamen v nedostatečné vzdálenosti od stěny přístavku. Vyšetřovatel HZS Libereckého kraje udělil starší ženě na místě „preventivní“ blokovou pokutu.Výše škody vzniklé na stavebních konstrukcích činí asi 100 tisíc. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě 2 milionů korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje 

-miw-

Sdílet