Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ranní těžké nehody v Pardubickém kraji

Nejprve byla dnes, 21. ledna 2009 v 7.54 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda v Dolní Dobrouči. Nedlouho nato, přesněji v 8.17 hodin směřovaly další hasičské vozy ze stanic v Litomyšli a Poličky k tragické dopravní nehodě, která se stala na silnici přibližně 200 m od obce Lezník.

Nejprve byla dnes, 21. ledna 2009 v 7.54 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda v Dolní Dobrouči. Nedlouho nato, přesněji v 8.17 hodin směřovaly hasičské vozy ze stanic v Litomyšli a Poličky k tragické dopravní nehodě, která se stala na silnici přibližně 200 m od obce Lezník.

DN Lezník

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dne 21. ledna 2009 v 7.54 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda v Dolní Dobrouči. Operační důstojník na místo ihned vyslal profesionální jednotku hasičů z Ústí nad Orlicí a místní dobrovolnou jednotku hasičů z Dolní Dobrouče. Jednalo se o nákladní automobily Avia a Renault. Hasiči z vozidla vyprostili řidiče, který měl zaklíněnou nohu a utrpěl středně těžká zranění. Silnice byla zcela neprůjezdná. Hasiči postupně odstranili následky nehody a v 9.16 hodin se vrátili zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Hasičské vozy ze stanic v Litomyšli a Poličky směřovaly 21. ledna v 8.17 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici přibližně 200 m od obce Lezník. Osobní automobil Peugeot zde narazil do stromu a poté byl odmrštěn a skončil na boku. Hasiči ihned po příjezdu začali vyprošťovat zaklíněnou osobu ze zdemolovaného vozidla. Odstřihli střechu vozidla, aby se lépe dostali k řidiči. Ten ale utrpěl zranění, která nebyla slučitelná se životem. Z vozidla uniklo větší množství provozních náplní, hasiči skvrny zasypali sorbentem a odstranili následky nehody. Silnice mezi Litomyšlí a Poličkou je stále uzavřena.

Foto. HS Litomyšl

Info: por. Vendula Horáková, tisková mluvčí HZS Pardubického kraje

-wap-

Sdílet