Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po pádu stromu do davu lidí v centru Zlína

Dne 22. 1. 2009 ve 13:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně lidí v centru Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko trolejbusové zastávky u tržnice a parku došlo k pádu mohutného stromu do davu lidí.

Dne 22. 1. 2009 ve 13:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně lidí v centru Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se třemi vozy a jednotka hasičů z povolání města Zlína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko trolejbusové zastávky u tržnice a parku došlo k pádu mohutného stromu do davu lidí.

Asi dvacetimetrový strom se vyvrátil z země a spadl do skupinky procházejících občanů. Záchranáři byli na místě za tři minuty a okamžitě začali poskytovat první pomoc šesti zraněným.

Na místě zasahovalo větší množství záchranářů, strážníků i policistů. Prioritou bylo postarat se o zraněné a co nejdříve je přepravit do nemocnice.

Hasiči postupně uvolňovali prostor pro ošetřování, odřezávali větvě a pomáhali s nakládáním zraněných do sanitek. Výbornou práci odvedli strážníci Městské policie Zlína, kteří se velmi účinně zapojili do pomoci zdravotníkům, vyhradili prostor proti vstupu nežádoucích osob a udržovali veřejný pořádek ve značném davu přihlížejících.

Společný zásah složek integrovaného záchranného systému trval asi dvacet minut. Poté bylo místo předáno policii, která událost vyšetřuje.

Padající strom zranil šest osob, mezi nimi i dvě děti ve věku dvanáct let, které utrpěly nejvážnější zranění.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet