Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bezdomovec nedbalostí zapálil opuštěný dům

Dne 25. 1. 2009 v 08:00 hod. byli hasiči informováni o požáru domu v Újezdě nedaleko Valašských Klobouk. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozem a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Valašských Klobouk. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v rodinném domě na samotě mezi Újezdem a Loučkou.

Už při příjezdu hasičů byl vidět valící se kouř z domu. Hasiči pronikli do zakouřených místností, kde objevili požár v kuchyni. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření požáru do dalších místností a na celý dům. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Celková likvidace požáru trvala hasičům asi hodinu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Rodinný dům není delší dobu obýván a byl uzavřen. Neznámý pachatel se dostal dovnitř oknem a v kuchyni přespával. Jako příčina vzniku požáru byla určena nedbalost neznámé osoby při manipulaci s otevřeným ohněm nebo při kouření.

Požár zasáhl pohovku a rozšířil se do okolí v místnosti. Poškozeno bylo vybavení kuchyně a další místnosti byly zasaženy kouřem. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Případ je nadále v šetření hasičů a policie.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet