Pondělí 8. července 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na hladině řeky Ohře v Lounech je olejová skvrna, hasiči zasahují už druhý den

Jednotky HZS ze stanice Louny a Žatec vyjely v úterý 14. února 2017 před polednem k veslařskému klubu Lounech, kde se na hladině řeky Ohře objevila olejová skvrna. Skvrna byla široká přibližně 2 m a dlouhá přibližně 50 metrů.

Hasiči natáhli na hladinu řeky nornou stěnu k zachycení skvrny. Na místě byli pracovníci životního prostředí, kteří odebrali vzorky.

15.02.2017 15:00

Již druhým dnem zasahují profesionální hasiči ze stanice Louny a Žatec v lounském veslařském klubu, kde byl včera hlášen únik neznámé látky do řeky Ohře.

Hasiči na místě instalovali nornou stěnu a provedli posyp vodní hladiny speciálním sorbentem na sběr nebezpečných látek právě z vodní hladiny. Bohužel ani dnes se situace na místě o moc nezlepšila a posyp se opakoval.

Naštěstí se jedná o menší únik, který se nikam dál než k norným stěnám nedostal. Byl proveden odběr látky na důkladný rozbor a zjištění o jakou látku se jedná. Jako možný zdroj úniku, byl prozatím označen právě onen ponton na vodě ve veslařském klubu což, ale nelze s určitostí tvrdit a provádějí se kroky k potvrzení zdroje a zamezení již dalšího úniku.

K úhynu ryb a živočichů nedošlo. Jednotky HZS na místě spolupracují s pracovníky Životního prostředí a povodí Ohře Louny.

ppor. Michal Hrdlička
územní odbor Žatec
HZS Ústeckého kraje

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet