Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Jihomoravském kraji zasahovali u série nehod

Dopravní nehody dnes zaměstnaly hasiče zejména v Brně. Do 15. hodiny vyjížděli k 11 nehodám, při nichž bylo pět lidí zraněno.

Dopravní nehody dnes zaměstnaly hasiče zejména v Brně. Do 15. hodiny vyjížděli k 11 nehodám, při nichž bylo pět lidí zraněno.

K první nehodě hasiči vyjížděli již po 5. hodině do Zámecké ulice v Brně-Chrlicích. Na kluzké vozovce skončilo osobní auto převrácené na střeše, o 50 metrů dále sjelo další vozidlo do příkopu. Hasiči udělali na vozidlech protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Převrácené auto pomocí lana a navijáku postavili na kola a další auto vyprostili z příkopu. V 6.13 hodin byla ohlášena havárie jednoho osobního vozidla, které skončilo na střeše u brněnského výstaviště. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči udělali protipožární opatření, sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny, auto postavili na kola a pomohli naložit k odtahu.

Hasiči ze stanice ve Veselí nad Moravou po 6. hodině zasahovali u nehody u Ořechova v okrese Uherské Hradiště ve Zlínském kraji. Nehoda jednoho vozidla byla bez zranění, auto bylo převrácené na boku. Hasiči udělali protipožární opatření a auto postavili zpět na kola.

Tři lidé byli zraněni při srážce dvou osobních vozidel u Kyjova na Hodonínsku. K nehodě hasiči vyjížděli před 7. hodinou a na místě udělali protipožární opatření. Protože únik provozních náplní nebyl zjištěn, upozornili silničáře na kluzkou vozovku a ukončili zásah.

Před 7. hodinou hasiči podruhé vyjížděli do Brna-Chrlic, tentokrát k havárii jednoho auta, které v ulici Roviny skončilo převrácené na střeše, osádka vyvázla bez zranění. Na vozidle hasiči udělali protipožární opatření a pomocí automobilového jeřábu auto postavili zpět na kola.

Rovněž před 7. hodinou hasiči zasahovali ve Vinohradské ulici v Brně-Černovicích, kde havarovala dodávka Fiat a zůstala převrácená na boku částečně mimo vozovku. Hasiči udělali protipožární opatření, sorbentem zasypali ropné látky uniklé z vozidla a dodávku otočili zpět na kola. Místo nehody vyznačili pomocí výstražných kuželů a během zásahu usměrňovali dopravu.

Bez zranění skončila také nehoda osobního vozidla, k níž hasiči v 7.33 hodin vyjížděli do tunelu v Brně-Pisárkách. Ve směru od dálnice do centra města havarovalo jedno osobní auto, nehoda byla bez zranění. Hasiči udělali protipožární opatření sorbentem zasypali skvrnu uniklého oleje a auto pomohli naložit k odtahu.

Před 8. hodinou hasiči vyjížděli do Hradecké ulice v Brně-Řečkovicích k havárii několika vozidel. Na místě zjistili, že jde o nehodu čtyř vozidel, která však havarovala již dříve a pomoc hasičů nebyla třeba. Po dohodě s policisty proto hasiči nezasahovali a odjeli na základnu.

Před 10. hodinou byli hasiči na Vyškovsku přivoláni k požáru osobního auta u obce Krásensko. Na místě zjistili, že se jednalo o nehodu dvou osobních vozidel, při níž byl jeden člověk zraněn a z jednoho z aut se kouřilo. Hasiči požár za několik minut uhasili, škoda způsobená požárem vyčíslena nebyla. Na druhém autě hasiči udělali protipožární opatření a silničáře požádali o ošetření povrchu vozovky.

Ve 14.12 byla ohlášena nehoda osobního vozidla na dálnici D2. U auta, které havarovalo na 2,5 kilometru dálnice ve směru na Břeclav a nehoda skončila bez zranění, hasiči udělali protipožární opatření. Sorbentem zasypali provozní kapaliny a překážející poškozené auto odstranili z komunikace.

Krátce před 15. hodinou hasiči zasahovali u nehody osobního auta, které na křižovatce ulic Porgesova a Sportovní v Brně-Králově Poli narazilo do stromu. Zraněný řidič byl při příjezdu hasičů v péči zdravotníků. Hasiči udělali na vozidle protipožární opatření a sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny. Do příjezdu policistů také usměrňovali dopravu. Po vyšetření nehody havarované vozidlo vyprostili a uvolnili vozovku.



Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

-wap-

Sdílet