Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autogení soupravy zaměstnal hasiče z Pardubického kra­je

Dne 27. ledna 2009 byl v 7.18 hodin nahlášen na operační a informační středisko hasičů požár v Moravské Třebové. Jednalo se o požár svařovací autogenní soupravy v podniku Hedva. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Moravské Třebové a dobrovolní hasiči ze Starého Města.

Dne 27. ledna 2009 byl v 7.18 hodin nahlášen na operační a informační středisko hasičů požár v Moravské Třebové. Jednalo se o požár svařovací autogenní soupravy v podniku Hedva. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Moravské Třebové a dobrovolní hasiči ze Starého Města.

Při příjezdu hasičů byla již acetylenová láhev v plamenech. Hasiči ihned nasadili dva útočné proudy k ochlazení hořící soupravy. Z objektu bylo evakuováno 15 osob. Podle velitele zásahu hasiči odřízli plamen a poté soupravu vyvezli z dílny na volné prostranství. Hasiči soupravu ochlazovali přibližně hodinu. Dobrovolní hasiči zajistili dopravu vody, aby bylo zajištěno nepřetržité ochlazování svářecí soupravy. Muž, který prováděl svářecí práce, utrpěl zranění a byl převezen pracovníky firmy do nemocnice k ošetření.

Příčinou vzniku požáru byla technická závada – poškození těsnění. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-swo-

Sdílet