Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár rodinného domu ve Zlonicích na Kladensku

Dne 27. ledna v 9:43 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu v obci Zlonice-Lisovice na Kladensku. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotky profesionálních hasičů ze stanice Kladno a Slaný se dvěma cisternami a vysokozdvižnou plošinou, dále na místo události byly vyslány posilové jednotky dobrovolných hasičů z Velvar, Klobuk a Zlonic celkem se třema cisternovými automobily.

Jako první na místo požáru přijela v 10:02 hodin jednotka slánských hasičů. Provedeným průzkumem zásahovou jednotkou hasičů bylo zjištěno, že se jedná o požár bytové jednotky v 2.np. rodinného domu. Všechny místnosti byly silně zakouřeny. Majitelé domu byli evakuováni před příjezdem hasičů.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili v dýchací technice celkem tři útočné proudy C. Jelikož se požár dostal do mezistropí, bylo nutné tyto části rozebrat a prolít vodním proudem. V 10:12 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu a ve 14:38 hodin byl požár zlikvidován. Nikdo z osob při požáru nebyl zraněn. Hasiči z domu vynesli dva psy, znichž jeden na místě zemřel.

Místo požáru bylo ohledáno vyšetřovatelem hasičů. Ten určil jako příčinu vzniku požáru nedodržení bezpečné odstupové vzdálenosti hořlavých materiálů od lokálního topidla.

Majiteli objektu vznikla škoda ve výši 200 tisíc korun. Včasným zásahem jednotkami požární ochrany byl uchráněn majetek v hodnotě 1 milionu korun.

Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno



-swo-

Sdílet