Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo začalo hořet za jízdy

Dnes 29. 1. 2009 v poledních hodinách projíždělo mezi obcí Třemblaty a městem Mnichovice osobní vozidlo, když si najednou řidič ve zpětném zrcátku všiml kouře v zadním prostoru vozidla. Ihned zastavil a vystoupil ven. V té chvíli prasklo levé zadní okno a z vozidla vyšlehly plameny.

Dnes 29. 1. 2009 v poledních hodinách projíždělo mezi obcí Třemblaty a městem Mnichovice osobní vozidlo, když si najednou řidič ve zpětném zrcátku všiml kouře v zadním prostoru vozidla. Ihned zastavil a vystoupil ven. V té chvíli prasklo levé zadní okno a z vozidla vyšlehly plameny. Svědecké ohnisko požáru je tedy v levé zadní části vozidla. Řidič zavolal na tísňovou linku hasičů.

Na místo se jako první dostavila jednotka JSDH Mnichovice. Po pár minutách se na místo dostavila i jednotka HZS Říčany. Na místě byl zjištěn požár osobního automobilu KIA SPORTAGE.

V plamenech již bylo celé vozidlo kromě motorové části. Po prvotním ohledání místa požáru je nejpravděpodobnější příčinou požáru technická závada na elektroinstalaci vozidla.

Škoda na vozidle dle odhadu majitele je cca 300 tisíc korun a uchráněno cca 100 tisíc korun. Na místě nebyl nikdo zraněn.

autor nprap. Martin Šmejkal
Vyšetřovatel požárů ÚO Kolín


Foto: SDH Mnichovice 

-swo-

Sdílet