Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Pcherách na Kladensku vyhořel zdevastovaný dům plný odpadu

Dne 29. ledna v 9:03 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár rodinného domu v obci Pchery na Kladensku. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotky profesionálních hasičů ze stanice Kladno a Slaný s pěti zásahovými automobily a posilové jednotky dobrovolných hasičů ze Pcher a Smečna s dvěma zásahovými automobily.

Již cestou k zásahu byl vizuálním průzkumem vidět hustý černý kouř. Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že se jedná o starý a zdevastovaný rodinný dům plný odpadu.

Požár domu byl v plném rozsahu a tak hasiči nasadili na likvidaci požáru celkem tři útočné proudy C. Vzhledem k tomu, že hasiči dostali informaci o tom, že se uvnitř budovy nachází majitelka domu, okamžitě záhajili průzkum v zakouřených prostorách budovy. Tato informace se však nepotvrdila.

Byla zřízena kyvadlová doprava vody, kterou zajišťovaly jednotky dobrovolných hasičů. Během zásahu se na místo požáru dostavila majitelka domu. Jelikož byla žena v šoku, přijela na místo události posádka záchranné služby a ženu na místě ošetřila.

V 11:34 hodin hasiči dostali požár pod kontrolu. Po důkladném rozebrání střešní konstrukce byly hasební práce ve 14:35 hodin ukončeny a jednotky hasičů se vrátily zpět na základny.

Místo požáru bylo ohledáno vyšetřovatelem hasičů. Ten určil jako příčinu vzniku požáru nedodržení bezpečnostních předpisů s otevřeným ohněm. Škoda vzniklá požárem činí 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou nulové.


autor Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-swo-

Sdílet