Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v prodejně s použitým oblečením v Bystřici pod Hostýnem

Dne 30. 1. 2009 v 17:03 hod. byli hasiči informováni o požáru obchodu v Bystřici pod Hostýnem. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bystřice pod Hostýnem a Rychlova.

Dne 30. 1. 2009 v 17:03 hod. byli hasiči informováni o požáru obchodu v Bystřici pod Hostýnem. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bystřice pod Hostýnem a Rychlova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v obchodě s použitým oblečením.

Požár jako první zpozorovali všímaví občané, kteří si všimli kouře vycházejícího z kamenného obchodu v zástavbě. Ihned na pomoc přivolali hasiče.

Hasič byli na místě za dvě minuty od výjezdu a okamžitě začali s průzkumem. Horká výloha napovídala, že uvnitř vznikl požár, který je tlumen kouřem. Během chvilky se na místo dostavil majitel obchodu, který hasičům poskytl klíče, a ti nemuseli do prodejny vnikat násilím.

Po odemčení vchodových dveří hasiči opatrně vstoupili do prodejny a zjistili plamenné hoření na druhé straně místnosti. Pomocí vysokotlakého proudu vody byl požár bleskově lokalizován a následně uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu šíření plamenů, a tím uchránit značný majetek v prodejně.

Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Požárem zničené ošacení bylo hasiči vyneseno mimo prodejní prostory a celý obchod byl odvětrán přetlakovou ventilací.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl asi pět minut po odchodu prodavačky a po uzavření prodejny. Jako příčina vzniku požáru byla určena technická závada na elektroinstalaci. Vyšetřovatel zajistil stopy pro další odborné zkoumání.

Požár zničil část zboží a zbytek poškodil kouřem. Způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 130.000,– Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit majetek nejméně za 1 mil. Kč.



Info: mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-wap-

Sdílet