Úterý 8. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Teplé a větrné počasí zaměstnalo hasiče v celém Zlínském kraji

Díky větrnému a zároveň velmi teplému počasí zaznamenali 04.03.2017 hasiči ve Zlínském kraji velký nárůst počtu výjezdů. Do 21:00 hodin zasahovaly jednotky u 39 událostí.

Jednalo se především o odstranění nakloněných stromů, nebo například stromů, které po pádu vytvořily nebezpečnou překážku. Nejhorší byla tato situace na Vsetínsku a Zlínsku.

Velký počet výjezdů byl dnes také k požárům lesních a travních porostů. Zde měly nejvíce práce jednotky na Zlínsku a Uherskohradišťsku. Nejčastěji bývá důvodem vzniku takových událostí nedbalost osob při pálení biologického odpadu, nebo zakázané vypalování porostů.

Velmi neobvyklou příčinou vzniku požáru byly dnes v Hř. Újezdě dráty elektrického vedení, které se vlivem velmi silného větru rozhoupaly a zkratovaly, a jiskry pak opakovaně zapalovaly suchý porost.

Od 21:00 hodin do 6:00 hodin v neděli ráno zasahovali hasiči ještě u 4 případů popadaných stromů na Vsetínsku. Silný vítr během noci ustal a snížil se tak i počet hlášených událostí, které by si vyžádaly výjezd jednotek PO.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet