Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při nehodě na dálnici zemřel spolujezdec

K tragické dopravní nehodě hasiči dnes 2. 2. 2009 odpoledne vyjížděli na dálnici D1 v okrese Vyškov. Nehodu nepřežil spolujezdec z havarovaného vozidla. Při nehodě, která byla hasičům ohlášena v 16.20 hodin, na 222,5 kilometru dálnice ve směru na Brno havarovalo osobní vozidlo Peugeot 206.

K tragické dopravní nehodě hasiči dnes 2. 2. 2009 odpoledne vyjížděli na dálnici D1 v okrese Vyškov. Nehodu nepřežil spolujezdec z havarovaného vozidla. Při nehodě, která byla hasičům ohlášena v 16.20 hodin, na 222,5 kilometru dálnice ve směru na Brno havarovalo osobní vozidlo Peugeot 206.

Auto vyjelo z vozovky a skončilo zhruba šest metrů od dálnice převrácené na střeše. Na místo vyjely dvě jednotky hasičů ze stanic ve Vyškově a v Pozořicích. Při jejich příjezdu byl 22letý zraněný řidič vozidla v péči zdravotníků, kteří ho převezli do nemocnice ve Vyškově. Mladý spolujezdec zaklíněný v autě nejevil známky života. Hasiči auto převrátili na kola, lékař však konstatoval, že 23letý muž na pravém předním sedadle zemřel.

Hasiči zajistili místo nehody, na vozidle udělali protipožární opatření, odpojili baterii a sorbentem zasypali uniklé provozní náplně. Po vyšetření nehody z vozidla vyprostili tělo spolujezdce.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet