Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na požár garáže přijela i jednotka podnikových hasičů

Dne 2. února ve 14.15 hodin bylo na operační a informační středisko hasičů oznámeno, že se kouří z garáže v Odbojářské ulici ve Vysokém Mýtě. Na místo byly hned vyslány profesionální jednotka hasičů z Vysokého Mýta, dobrovolné jednotky hasičů ze Zámrsku, Vysokého Mýta a hasičská jednotka podniku Iveco Czech Republic Vysoké Mýto.

Dne 2. února ve 14.15 hodin bylo na operační a informační středisko hasičů oznámeno, že se kouří z garáže v Odbojářské ulici ve Vysokém Mýtě. Na místo byly hned vyslány profesionální jednotka hasičů z Vysokého Mýta, dobrovolné jednotky hasičů ze Zámrsku, Vysokého Mýta a hasičská jednotka podniku Iveco Czech Republic Vysoké Mýto.

Po příjezdu na místo hasiči museli vniknout do garáže, poté bylo zjištěno, že se jedná o požár osobního vozidla Citroen Xsara. Hasiči požár dostali během několika minut pod kontrolu a zlikvidovali ve 14.33 hodin.

Majitel měl vozidlo v garáži od pátečního dne a 2. února došlo k požáru.

Podle slov vyšetřovatele požár způsobila technická závada na autobaterii. Škoda byla předběžně vyčíslena na 60 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit hodnoty za 100 tisíc korun.

por. Vendula Horáková

tisková mluvčí

HZS Pardubického kraje

-kaw-

Sdílet