Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Úterý jihočeských hasičů

Jednotky PO Jihočeského kraje zasahovaly včera, 3.2. 2008 u celkem devatenácti mimořádných událostí, přinášíme vám informace o čtyřech z nich. Jedná se o dvě dopravní nehody, požár garáže a záchranu postižené labutě z řeky Otavy.

Ilustrační foto

Dopravní nehoda – JH

V 08.56 hodin byla ZZS nahlášena dopravní nehoda za obcí Domašín ve směru na Panské Dubenky. Na místo nehody byla vyslána jednotka HZS Dačice. Jednalo se o střet dvou vozidel tov. značky VW Transporter a Škoda 120 L. Řidička vozidla Škoda byla ZZS Vysočina převezena k dalšímu ošetření. Jednotka HZS zabezpečila místo po DN, které předala Policii ČR k dalšímu šetření. Na místě události zasahovala jednotka ZZS Dačice a Vysočina, OO PČR Studená a skupina DN Jindřichův Hradec. V 10:16 hod. se jednotka vrátila na základnu.

Požár garáže v Sezimově Ústí – TA

Dne 3. 2. 2009 11 minut po 5. hodině ranní byl nahlášen požár garáži v lokalitě „Na Koreji" v Sezimově Ústí I. K požáru vyjela jednotka HZS Jčk ÚO Tábor CPS Tábor s CAS 20 Scania v počtu 1+3 a CAS 32 T 815 v počtu 1+2 a současně byl vyhlášen poplach jednotce SDHO Sezimově Ústí.

Jednalo se o objekt řadové garáže. V době příjezdu první jednotky na místo požáru byl již celý objekt zasažen požárem. Při požáru nebyl nikdo zraněn ani usmrcen. Škoda na objektu byla vyčíslena na 80.000,– Kč a uchráněné hodnoty na 500.000,– Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření Policie ČR.

Dopravní nehoda dvou OA v Písku – PI

Dne 3.2. v 5:43 hod. byla ohlášena dopravní nehoda dvou osobních automobilů u supermarketu Penny v Písku. Na místo vyjela jednotka ze stanice Písek se dvěmi vozidly – RZA 2 a CAS 20. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se zde střetla dvě osobní vozidla. Při srážce utrpěla zranění jedna osoba, nikdo nezůstal po nárazu zaklíněn v havarovaném vozidle. U havarovaných vozů byly provedeny opatření proti vzniku požáru a uniklé provozní kapaliny byly zasypány sorbentem. Po provedené likvidaci se jednotka vrátila na základnu.

Záchrana labutě na řece Otavě v Písku – PI

Dne 3.2. 2009 v 11.55 bylo na linku Městské policie Písek oznámeno, že na řece Otavě v Písku, Čechově ulici, se nachází hejno labutí z nichž, dle telefonátu, jedna labuť je zraněná nebo přimrzlá. Jelikož se postižená labuť nacházela cca 4 m od břehu byla o pomoc požádána jednotka HZS. Na místo byla SOPIS vyslána jednotka HZS Jčk ÚO Písek CPS Písek s CAS 20 se člunem v počtu 1+3. K záchraně bylo použito jednoho dílu nastavovacího žebříku. Při pokládání žebříku na led došlo k vyplašení labutě, která i přes svoje zranění odletěla. Na místě jednotka HZS spolupracovala s hlídkou Městské polici Písek.

Info: HZS Jihočeského kraje

-wap-

Sdílet