Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič zahynul pod převráceným autem

K nehodě, která byla ohlášena ve 2.06 hodin, vyjížděla jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Hustopečích. Průzkum na místě ukázal, že v prudké zatáčce silnice z Bořetic do Velkých Pavlovic havarovalo osobní vozidlo VAZ Žiguli

K nehodě, která byla ohlášena ve 2.06 hodin, vyjížděla jednotka profesionálních hasičů ze stanice v Hustopečích. Průzkum na místě ukázal, že v prudké zatáčce silnice z Bořetic do Velkých Pavlovic havarovalo osobní vozidlo VAZ Žiguli. Auto skončilo zhruba pět metrů od silnice ve svahu v poli převrácené na střechu. Řidič, který zřejmě nebyl připoutaný bezpečnostním pásem, při havárii z vozidla částečně vypadl pravým bočním okénkem a auto ho přimáčklo.

Ilustrační foto

Hasiči s pomocí svědků nehody auto převrátili na levý bok, řidiče pomocí hydraulického nářadí vyprostili a předali zdravotníkům. Lékař však konstatoval, že muž podlehl zraněním. Hasiči na autě udělali protipožární opatření a odpojili baterii, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Místo nehody po dobu jejího vyšetřování osvětlili a na žádost policistů, kteří zjišťovali totožnost řidiče, také otevřeli zavazadlový prostor auta. Před čtvrtou hodinou hasiči ukončili zásah.



Info: por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 

-wap-

Sdílet