Čtvrtek 4. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Okresní sdruženi hasičů Pardubice předávalo medaile a vyznamenání

Za přítomnosti a podpory primátora Města Pardubice pana ing. Martina Charváta, proběhlo 16. 3. 2017 od 16:00 v Historickém sále pardubiceké radnice předávání Záslužných medailí OSH Pardubice dobrovolným hasičům, kteří dlouhodobě přispívají svou činností k fungování a prosperitě svých sborů.

Mimo dobrovolné hasičky a hasiče byli oceněni i profesionální hasiči a to ředitel HZS Pardubického kraje plk. Ing. Miroslav Kvasnička, který převzal titul čestný člen OSH Pardubice, za jeho aktivní postoj a podporu sdružení a specialista v oblasti IZS a řízení jednotek požární ochrany mjr. Ing. Pavel Bér, který převzal medaili za aktivní práci pro jednotky SDH obce I.stupeň.

Mezi oceněnými dobrovolnými hasiči jsou: Věra Dušková z SDH Dolní Roveň, Vladislava Mašková z SDH Ostřetín, Jiří Klofát z SDH Moravany, Josef Pištora z SDH Vysoká u Holic, Miloslav Smatana z SDH Černá u Bohdanče, Jaroslav Schejbal z SDH Veliny, Josef Šejnoha z SDH Platěnice. K oceněným patří i Vladislav Šejvl z SDH Borek, který se z důvodu nemoci nemohl dostavil osobně, ale ocenění mu bude předáno v domácím prostředí starostou SDH Borek.

Starosta OSH Pardubice Bohuslav Cerman i primátor Pardubic Martin Charvát vyjádřili všem oceněným hlubokou vděčnost za jejich práci a ve své řeči se oba shodli na tom, že takováto cenění za celoživotní práci jsou třeba a oba doufají, v pokračování této tradice.

Sdílet