Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K hlášenému požáru kravína v obci Dolní Lánov vyjelo několik jednotek hasičů

Devět jednotek hasičů vyjelo 23. března 2017 v podvečer k hlášenému požáru kravína v obci Dolní Lánov na Trutnovsku.

Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena jako požár střechy kravína, ve kterém bylo sto kusů dobytka. Na místo v 17:33 hodin vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, Trutnova a stanice Jilemnice z Libereckého kraje. Dále byly povolány jednotky dobrovolných hasičů z Dolního a Horního Lánova, Hostinného, Vrchlabí 3 – Podhůří, Černého Dolu – Čistá a Dolní Branné.

Při příjezdu první jednotky bylo zjištěno, že hoří v technickém zázemí, které je součástí kravína zemědělského družstva. Po zpřístupnění objektu předsedou družstva hasiči v dýchacích přístrojích a za použití jednoho vodního proudu zlikvidovali požár v denní místnosti určené pro ošetřovatele krav.

Šetřením na místě bylo zjištěno, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci zapnutého přímotopu. Oheň se poté rozšířil na holinky a ošacené, které bylo umístěno na kovovém sušáku. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 2,5 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet