Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič strhl řízení u hořícího automobilu a vjel do pole

V neděli (8. února 2009) došlo na Hradecku ke dvěma požárům osobních vozidel. K prvnímu z nich došlo o půl třetí odpoledne mezi obcemi Bukovina a Piletice na Hradecku. K dalšímu požáru vyjeli hradečtí profesionální hasiči krátce před 21. hodinou k obci Dlouhé Dvory na Hradecku.

V neděli (8. února 2009) došlo na Hradecku ke dvěma požárům osobních vozidel. K prvnímu z nich došlo o půl třetí odpoledne mezi obcemi Bukovina a Piletice na Hradecku.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Černilova. Po příjezdu na místo bylo osobní vozidlo Citroën C5 v poli a celé v plamenech. Řidič během jízdy zpozoroval vycházející kouř, strhl řízení a sjel do pole. I když se snažil požár hasit, nepodařilo se mu zabránit rozšíření plamenů na celé vozidlo. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 14:48 hodin a zlikvidovali v 15:13 hodin.

Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická vozidla.

Škoda na zcela zničeném vozidle byla vyčíslena na 150 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: centrální stanice Hradec Králové)

Piletice

K dalšímu požáru vyjeli hradečtí profesionální hasiči krátce před 21. hodinou k obci Dlouhé Dvory na Hradecku. Hořící osobní vozidlo Š Forman 135 stálo v poli. Hasiči lokalizovali požár ve 21:13 hodin a uhasili ve 21:25 hodin.

Vozidlo bylo požárem úplně zničeno, přesto se podařilo zjistit, že nejpravděpodobnější příčinou vzniku požáru bylo úmyslné zapálení po polití neznámou hořlavou kapalinou.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Událost dále šetří Policie ČR pro podezření ze spáchání trestného činu.

(foto: centrální stanice Hradec Králové)

-kaw- 

Sdílet