Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič rozmluvil ženě skok z okna

Včera, 9.2. 2009 v 09:23 hodin byli hasiči informováni o ženě, která chtěla spáchat sebevraždu skokem z okna bytu v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči s technickým automobilem, cisternou a automobilovým žebříkem.

V 09:23 hodin byli hasiči informováni o ženě, která chtěla spáchat sebevraždu skokem z okna bytu v ulici Milady Horákové v Hradci Králové. Na místo vyjeli profesionální hasiči s technickým automobilem, cisternou a automobilovým žebříkem.

Do příjezdu hasičů a záchranné služby hovořil se ženou v okně ve čtvrtém patře příslušník Policie ČR, který se jí snažil úmysl rozmluvit. Hasiči ustavili žebřík a snažili se navázat kontakt se ženou. Jeden z hasičů se dostal na balkon vedle okna ve čtvrtém patře a začal se zoufalou ženou rozmlouvat. Podařilo se mu navázat hovor a přesvědčit ženu, aby se vrátila do bytu.

Po více jak třiceti minutách žena slezla z parapetu zpět do bytu, kde se jí ujala zdravotnická záchranná služba. Třicetiletá žena byla následně převezena do královéhradecké nemocnice na specializované oddělení.

Hasič, kterému se podařilo ženě sebevražedný čin rozmluvit, je člen týmu posttraumatické péče Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje. Členové týmu jsou vyškoleni ke komunikaci s lidmi při mimořádných událostech, poskytnutí první psychologické pomoci a intervenční péče.



Info: por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-wap-

Sdílet