Středa 9. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na vlakové nádraží v Táboře vyjeli hasiči, zdravotníci i policisté ke dvěma chlapcům, na střeše vagonu je zasáhl elektrický proud

Profesionální hasiči ze stanice Tábor vyjeli ve svém městě na vlakové nádraží, kde podle ohlášení byli dva chlapci zasažení elektrickým proudem. Hasiči jednoho z chlapců našli u příjezdové cesty před kolejištěm.

Jako podezření z těžkého ublížení na zdraví prověřují kriminalisté případ ze sobotního večera. Dva chlapce (věk kolem 15 let) zasáhl elektrický výboj ze železničních trolejí. Jak policisté zjistili, oba chlapci kolem šesté večer vylezli na střechu odstaveného vagonu na táborském seřaďovacím nádraží a zde pak došlo k jejich zranění.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, Policie ČR

Chlapec komunikoval a měl popáleniny v obličeji. Druhého chlapce hasiči objevili mezi nákladními vagony. I ten byl při vědomí a komunikoval, měl však silné popáleniny na většině svého těla. Hasiči do příjezdu ZZS sledovali základní životní funkce zraněných, následně po příjezdu zdravotníků pomáhali s ošetřením.

Část jednotky pak navedla povolaný vrtulník LZS na místo přistání a pomohla s transportem zraněného. Vzhledem k tomu, že zásah neprobíhal v nebezpečném prostoru trakčního vedení a zasahující nebyli ohroženi, velitel zásahu nepožádal o vypnutí elektrického proudu.

Po příjezdu jednotky HZSP SŽDC České Budějovice táborský velitel místo zásahu předal a jednotka se vrátila zpět na stanici.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet