Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Dolní Kalná se řidič motocyklu vyhýbal odbočujícímu automobilu, na místě zemřel

Dne 9. dubna 2017 krátce před 16. hodinou došlo k tragické dopravní nehodě na křižovatce silnice č. I/16 v obci Dolní Kalná.

K dopravní nehodě zřejmě dle dosavadního šetření došlo tak, že třiatřicetiletý řidič motocyklu předjížděl vlevo vpředu jedoucí kolonu vozidel v okamžiku, kdy vpředu řidič jedoucího vozidla Škoda Felicia začal odbočovat z hlavní pozemní komunikace na komunikaci vedlejší. „Motorkář“ ve snaze zabránit bočnímu střetu s vozidlem, strhl řízení vlevo, kde narazil do dopravní značky a havaroval na přilehlé louce.

Ještě před příjezdem profesionálních hasičů z Nové Paky se snažili těžce zraněnému motorkáři pomoci kolemjedoucí řidiči, kteří prováděli resuscitaci. V oživovacích pokusech pokračovali lékaři a záchranáři za asistence hasičů.

Martina Žahourková, HZS Královéhradeckého kraje

Bohužel utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě dopravní nehody zemřel. Řidič Škodovky se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Předběžná škoda na motocyklu byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Příčiny dopravní nehody v současné době prověřují trutnovští kriminalisté společně s kolegy z Dopravního inspektorátu v Trutnově.

por. Pižlová Šárka, DiS.
Policie ČR
Sdílet