Pátek 27. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič vozidla byl od nehody v Bílé Třemešné transportován do nemocnice, narazil do něj vlak

V neděli 9. dubna 2017 v podvečer došlo na železničním přejezdu bez závor v Bílé Třemešné ke střetu vozidla Škoda Fabia s osobním vlakem.

K dopravní nehodě došlo dle dosud zjištěných skutečností zřejmě tím způsobem, že řidič Fabie nerespektoval blikající červené světlo doplněné akustickým signálem u železničního přejezdu, vjel na něj v době, kdy z pravé strany přijížděl vlak.

Jednotka královédvorských hasičů pomohla evakuovat z vlaku zhruba 80 cestujících, kterým byla zajištěna náhradní autobusová doprava. Nikdo z nich neutrpěl zranění.

Martina Žahourková, HZS Královéhradeckého kraje

Došlo ke střetu, kterým byl vůz odhozen vlevo do zabezpečovacího zařízení. Ve vlaku v té době cestovalo několik desítek osob, ale naštěstí se nikomu nic nestalo. Pouze řidič vozidla byl pro svá zranění transportován do nemocnice, kde zůstal hospitalizovaný. Alkohol byl u něho vyloučen provedením dechové zkoušky, stejně tak jako u strojvedoucího.

Předběžná škoda na zúčastněném vozidle byla vyčíslena na 120 tisíc korun, škoda na vlaku 70 tisíc korun a na zabezpečovacím zařízení 150 tisíc korun.

por. Pižlová Šárka, DiS.
Policie ČR
Sdílet