Středa 2. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Srnka zmateně pobíhala po ledu

U případu se šťastným koncem zasahovali včera (13.02.2009) po poledni profesionální hasiči z Vrchlabí. Ve 12:34 hodin byli hasiči informováni, že v korytě řeky Labe v Cukrářské ulici ve Vrchlabí se nachází srnka, která zmateně pobíhá po ledu. Po příjezdu hasičů na místo byla srna na zamrzlém břehu v korytě řeky a zmateně pobíhala.

Územní odbor Trutnov

Hasiči zachraňovali srnku z koryta řeky

U případu se šťastným koncem zasahovali včera po poledni profesionální hasiči z Vrchlabí. Ve 12:34 hodin byli hasiči informováni, že v korytě řeky Labe v Cukrářské ulici ve Vrchlabí se nachází srnka, která zmateně pobíhá po ledu. Po příjezdu hasičů na místo byla srna na zamrzlém břehu v korytě řeky a zmateně pobíhala. Jeden z hasičů v brodících botách sestoupil do koryta řeky, aby srnku pomocí rybářské sítě odchytil. Zmatená a vystrašená srnka však skočila do řeky, několikrát vyskočila na břeh a nakonec odplavala zhruba 50 metrů do náhonu, kde ji hasiči pomocí rybářské sítě odchytili a vytáhli na břeh. Zvíře předali Městské policii, která srnu odvezla do útulku pro poraněná nebo jinak handicapovaná divoká zvířata Krkonošského národního parku ve Vrchlabí. (foto: stanice Vrchlabí)

Hradec Králové

Hradečtí hasiči byli v 08:03 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel na hlavní silnici z Hradce Králové na Jičín u obce Lípa. Nehoda se obešla bez zranění. Z jednoho havarovaného vozidla došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. U vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

V 15:16 hodin a16:16 hodin otevírali dveře bytu v Truhlářské a Selicharově ulici v Hradci Králové.

Beze škody se obešel požár odpadkového koše na terminálu MHD na Riegrově náměstí v Hradci Králové.

Hasiči z Nového Bydžova byli ve 20:01 hodin přivoláni k otevření dveří bytu v Nádražní ulici ve Skřivanech. Uvnitř bytu v prvním nadzemním podlaží zůstalo uzamčeno malé dítě. Hasiči otevřeli dveře přes větrací okénko u komory.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští hasiči byli přivoláni k otevření dveří osobního vozidla v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou. Řidič osobního vozidla Opel Astra nastartoval, vystoupil z vozidla a zabouchl dveře i s klíčky. Hasiči otevřeli dveře automobilu pomocí speciálního nářadí.

Hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli v 11:16 hodin přivoláni do areálu TJ Start v ulici U Stadionu v Rychnově nad Kněžnou, kde bylo podezření na zahoření při rekonstrukci objektu. Hasiči prozkoumali celý objekt, ale žádné známky zahoření nenašli.

Územní odbor Náchod

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Jičín

Hasiči z Hořic pomáhali záchranné službě s transportem pacientů do sanit v ulici Pod Lipou a Macharově ulici v Hořicích.

Jičínští hasiči otevírali dveře bytu na nám. V. Čtvrtka v Jičíně.


por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-miw-

Sdílet