Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Boče na Karlovarsku se převrátila cisterna s benzínem, silnice byla na několik hodin uzavřena

Ve čtvrtek dne 13. 4. 2017 kolem 13:45 hodin došlo na silnici I/13 za obcí Boč ve směru na Chomutov k havárii nákladního vozidla, a to konkrétně cisterny převážející benzín, který po dopravní nehodě uniká.

Pětačtyřicetiletý řidič měl s cisternou najet na krajnici, která se utrhla a cisterna se převrátila na pravý bok do příkopu. Důvod najetí řidiče cisterny na krajnici je předmětem dalšího šetření.

Přivolaní hasiči začali jímat drobný únik nebezpečné látky, zároveň společně s policií zcela uzavřeli provoz na silnici. S ohledem na nebezpečnost převážené látky po celou dobu zásahu jistili cisternu připravenými vodními a pěnovými proudy, velitel zásahu na místo povolal také kombinovaný hasicí vůz ze stanice v sokolovské chemičce, který disponuje velkou zásobou hasicího prášku.

Protože cisterna ležela převrácená na boku, kde jsou vypouštěcí ventily, museli hasiči najít jiné místo, odkud bylo možné všechen benzín přečerpat do náhradní cisterny. Po přečerpání byl provoz na silnici na krátkou dobu zprovozněn, aby mohli odjet kamiony čekající v kolonách v obou směrech před nehodou.

Pro samotné vyproštění převráceného nákladního auta bylo potřeba provoz opět uzavřít. Plně průjezdná byla silnice po téměř osmi hodinách zásahu. Únik na místě kontrolovali také zástupci odboru životného prostředí, hasičům se dařilo po celou dobu benzín zachytávat, do půdy tak neunikla žádná látka.

Zasahující jednotky:

  • HZS Klášterec (CAS 20 Man)
  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, CAS 30 T815–7, TA CH Iveco)
  • HZS CHZ Sokolov (KHA 24 Scania, TA CH Scania)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 Man)
  • JSDH Hájek (CAS 32 T815)
  • JSDH Stráž nad Ohří (CAS 24 T815)
  • JSDH Klášterec (CAS 32 T148)
nprap. Kateřina Krejčí
Policie ČR

Foto: HZS Karlovarského kraje
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet