Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havárie dodávky u Holýšova zablokovala dopravu na tři hodiny, skončila na střeše

Dne 17. dubna 2017 kolem 5:30 hod. přijali domažličtí dopravní policisté oznámení o nehodě, která se stala na silnici I/26 mezi obcemi Holýšov a Ohůčov. Od Holýšova jela 37letá cizinka s vozidlem značky Mercedes Vito.

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidička z dosud nezjištěných příčin nezvládla v prudké levotočivé zatáčce řízení vozidla a vyjela vpravo mimo komunikaci, kde s dodávkou narazila do betonového můstku. Následně se vůz odrazil zpět na komunikaci, kde zůstal ležet na střeše.

Na místo vyjeli hasiči ze Staňkova společně s jednotkou SDH Ohučov. Z převrácené dodávky museli hasiči dva vyprostit pomocí hydraulického zařízení a pomoct s jejich transportem do vrtulníku LZS.

Po zadokumentování nehody policií hasiči asistovali při nakládání havarovaného vozidla na odtahovou službu a odstranili ze silnice uniklé provozní kapaliny a střepy.

uvedla Pavla Jakoubková, mluvčí HZS Plzeňského kraje

Při nehodě utrpěla řidička i její tři spolujedoucí zranění, a tak byli všichni převezeni do nemocnice. Dva ze spolujezdců – žena ve věku 47 let a muž ve věku 27 let – byli z místa transportováni letecky.

Dechová zkouška u řidičky nebyla provedena s ohledem na její zranění, a tak byl nařízený odběr krve, z jehož výsledků bude zřejmé, zda před jízdou požila alkohol či jiné omamné látky. Nyní se nehodou zabývají domažličtí kriminalisté.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
Policie ČR
Sdílet