Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po vážné havárii auta u Halenkovic

Dne 14. 2. 2009 v 16:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Halenkovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Halenkovice a Spytihněv došlo k vážné havárii osobního auta zn. Citroen Xsara.

Dne 14. 2. 2009 v 16:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Halenkovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Halenkovice a Spytihněv došlo k vážné havárii osobního auta zn. Citroen Xsara.

Hasiči byli na místě za devět minut od výjezdu. Řidič havaroval bočně do stromu a ve vraku zůstala zraněná a zaklíněná jeho spolujezdkyně. Postupné vyprošťování speciální hydraulickou technikou si řídil lékař zdravotnické záchranné služby.

Hasiči museli nejdříve odtáhnout zničené auto z kmene stromu, a to za použití navijáku zásahového speciálu. Za soustavného zdravotního dohledu poté hasiči postupně uvolňovali sevření nohou a žena byla vytažena ven. Pětatřicetiletá spolujezdkyně byla uložena na lůžko a dopravena do sanitního vozu. Po prvotním ošetření byla odvezena do nemocnice k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet