Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár nádrže v Berouně zaměstnal hasiče ze Středočeského kraje

Dne 18. 2. 2009 v 11:30 hodin byl prostřednictvím krajského operačního střediska v Kladně oznámen berounským hasičům požár velkoobjemové nadzemní nádrže na PHM v lokalitě Knížecí v Králově Dvoře. Na místo požáru ihned vyjela jednotka z požární stanice Beroun s technikou CAS 20 IVECO 4×4, CAS 32 TATRA 815, automobilový žebřík AZ-30 IVECO a velitelský automobil Hyundai.

Dne 18. 2. 2009 v 11:30 hodin byl prostřednictvím krajského operačního střediska v Kladně oznámen berounským hasičům požár velkoobjemové nadzemní nádrže na PHM v lokalitě Knížecí v Králově Dvoře. Na místo požáru ihned vyjela jednotka z požární stanice Beroun s technikou CAS 20 IVECO 4×4, CAS 32 TATRA 815, automobilový žebřík AZ-30 IVECO a velitelský automobil Hyundai. Ve stejný okamžik byl vyhlášen poplach Jednotce sboru dobrovolných hasičů Králův Dvůr, která se na místo požáru dostavila s technikou CAS 25 Š 706 RTHP a CAS 25 L 101.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár vnitřního prostoru jedné ze tří kovových nádrží. Nadzemní velkoobjemové nádrže (výška 11m, průměr 8,5m) byly v minulosti využívány jako zásobníky PHM (bionafta). V den požáru zde probíhalo rozebírání těchto nádrží. Při požáru nebyl nikdo zraněn a vzhledem k tomu, že kouř z požáru směřoval mimo obydlenou lokalitu, nebylo nutné varovat obyvatele v okolí požáru před zplodinami hoření. Vzhledem k tomu, že se jednalo o požár zbytků bionafty v nádrži, mohli hasiči zhruba v 11:45 hodin konstatovat úplnou likvidaci požáru. Příčina vzniku požáru a výše škody je v šetření .

Po celou dobu zásahu byla povolána Jednotka sboru dobrovolných hasičů Zdice s technikou CAS 32 TATRA 148 jako záloha na stanici Beroun a RZA ze stanice Hořovice byla na záloze na dálnici D5 – exit Zdice.

por. Ing. Milan Provazník, komisař
oddělení zjišťování příčin požáru
PS Beroun

-swo-

Sdílet