Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě z událostí v Pardubickém kraji

V Pardubickém kraji zasahovali hasiči u dopravní nehody a u požáru domu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Dne 18. února směřovaly hasičské vozy z chrudimské stanice a jednotka dobrovolných hasičů z Heřmanova Městce k dopravní nehodě. Ta se stala na silnici mezi obcemi Bylany a Heřmanův Městec.

Jednalo se o osobní automobil Škoda Felicia, který skončil mimo vozovku převrácený na střeše. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči po příjezdu na místo vrátili vozidlo zpět na kola a zajistili proti požáru odpojením akumulátoru, k úniku provozních kapalin nedošlo.

HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice

Dne 19. února v 6.05 hodin byl na operační a informační středisko nahlášen požár rodinného domu na Dubině v Pardubicích. Při příjezdu hasičů šlehaly z oken ve druhém podlaží plameny. Žena se chtěla zachránit a vyskočila z okna ve druhém podlaží domu. Muže hasiči vyvedli ze zakouřeného domu. Obě osoby si do péče převzala zdravotnická záchranná služba.

Dále hasiči zachránili jednoho psa, druhý pes byl mimo objekt. Hasiči při likvidaci požáru používali dýchací přístroje. Požár dostali pod kontrolu v 6.27 a zcela zlikvidován byl v 7.25 hodin. Pomocí termokamery hasiči zjišťovali možná ohniska požáru, hlavně v mezistropí. Jelikož byl objekt silně zakouřen, použili hasiči k odvětrání přetlakovou ventilaci. Poté bylo nutné vyklidit ohořelé věci z domu.

Podle vyšetřovatele hasičů požár pravděpodobně způsobila závada na elektroinstalaci. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

-kow-

Sdílet