Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár objektu pily v Nové Vsi – Klavarech na Kolínsku

19. února 2009 v 06:01 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár truhlárny v katastru obce Nová Ves – Klavary na Kolínsku.

19. února 2009 v 06:01 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár truhlárny v katastru obce Nová Ves – Klavary na Kolínsku. Na místě zasahovaly 3 profesionální jednotky HZS Středočeského kraje, 2 doborovolné jednotky a 2 jednotky HZS poniků.

Operační a informační středisko na místo události vyslalo profesionální jednotky HZS Středočeského kraje ze stanic Kolín, Kolín – Ovčáry a Český Brod, jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Plaňany a Pečky a jednotky Hasičských záchranných sborů podniků ČD a PARAMO a.s. Současně na místo byla vyslána pohotovostní služba rozvodných závodů.

Po příjezdu na místo požáru bylo zjištěno, že se jedná o požár objektu o rozměrech 90×20 metrů, který je ze ¾ zasažen požárem. Hasiči se snažili zabránit rozšíření požáru na přístavbu stojící vedle objektu. Rozloha požáru si vyžádala zřízení dvou bojových úseků.

Cca po hodině a půl hasiči za pomoci motorových pil zahájili rozebírání střešní konstrukce. V 7:21 hodin se pomocí nasazených sil a prostředků podařilo požár lokalizovat. Dohašovací práce v této době stále pokračují.

Příčina vzniku požáru je v šetření. Předběžná škoda je odhadována na 4.000.000,– Kč. Hasiči uchránili hodnoty ve výši cca 3.000.000,–Kč.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

-kow-

Sdílet