Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Špatný stav komínu způsobil další požár

Jako příčinu vzniku požáru zděné kůlny u rodinného domu v ulici Hoření Lomnice na území obce Lomnice nad Popelkou označil vyšetřovatel HZS Libereckého kraje špatný stavebně – technický stav komínového tělesa. Požár dvoupodlažní kůlny o rozměrech 4 × 8 metrů vznikl ve čtvrtek 19. února 2009 před 14. hodinou.

Policejní vůz skončil převrácený na střeše

K dopravní nehodě osobního služebního vozu Policie ČR zn. Škoda Octavia, který havaroval ve čtvrtek 19. února 2009 krátce před polednem na ulici Českokamenická v České Lípě, byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy. Hasiči nalezli vozidlo převrácené na střechu. Nikdo z posádky neutrpěl zranění. Hasiči otočili vozidlo zpět na kola a zabezpečili ho proti vzniku požáru. Poté místo nehody předali dopravní policii.

Hasiči vyrušili srnku při koupeli

Žádost o vyproštění srny, která uvízla v ledu na kraji přehrady v liberecké části Rudolfov, přijalo operační středisko HZS Libereckého kraje ve čtvrtek 19. února 2009. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze stanice Liberec. Při příjezdu hasičů k přehradě se srna vyplašila, sama se z ledu vysvobodila a odběhla do lesa.

Špatný stav komínu způsobil další požár

Profesionální hasiči ze Semil spolu s dobrovolnými kolegy z Lomnice nad Popelkou zjistili, že kůlna hoří v mezistropním prostoru. Hasiči v dýchací technice na oheň nasadili tři vodní proudy a kouř odvětrávali přetlakovou ventilací. Protože se v kůlně nacházela truhlářská dílna, snažili se také vynosit z prvního patra ven truhlářské vybavení. V půl čtvrté se požár podařilo zcela uhasit a objekt byl předán majitelce.

Výše přímé škody se pohybuje okolo 30 tisíc, uchránit se podařilo majetek v hodnotě 70 tisíc korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje 

Sdílet