Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U obce Svrčovec se řidička s vozidlem dostala do smyku a narazila do autobusu

Ve čtvrtek 27. dubna roku 2017 okolo 17.10 hodin řídila sedmadvacetiletá žena z Klatov vozidlo tovární značky Seat Cordoba po silnici číslo II/185 ve směru od Klatov na Svrčovec.

V blízkosti kamenolomu nepřizpůsobila rychlost jízdy a na mokré vozovce v pravotočivé zatáčce dostala s vozidlem smyk, vjela do protisměru a došlo k čelnímu střetu s projíždějícím autobusem zn. Bova. Následkem střetu došlo k poškození palivové nádrže u autobusu a na místo byli přivoláni hasiči.

Na místo vyjeli hasiči z Klatov. Všech 54 cestujících z autobusu si přestoupilo do náhradního autobusu. Zraněná byla pouze řidička osobního vozu. Hasiči ji nemuseli vyprosit, z kabiny se dostala sama.

Z proražené nádrže autobusu uniklo asi 500 litrů nafty na silnici. Než byla silnice uzavřena v obou směrech, projíždějící auta ji rozjezdila na delší vzdálenost. Hasiči pod nádrž položili lodny, do kterých naftu jímali.

Nádrže přečerpali do náhradních barelů a vozovku v celé šíři zasypali sorbentem. Oba nepojízdné vozy odvezla odtahová služba. Doprava byla obnovena kolem půl deváté večer.

Pavla Jakoubková, HZS Plzeňského kraje

Hmotná škoda byla odhadnuta na 330 tisíc korun. V době dopravní nehody v autobuse cestovalo 54 osob a podle prvotních informací nedošlo k jejich zranění. Řidička utrpěla lehké zranění a byla převezena k ošetření do nemocnice v Klatovech.

U řidičů provedeny dechové zkoušky s negativními výsledky.

nprap. Ladmanová Dana
Policie ČR
Sdílet