Sobota 19. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Série dopravních nehod blokovala celý den dálnici D1

Dne 20. února 2009 krátce po třinácté hodině jsme přijali tísňovou výzvu na linku 155 k dopravní nehodě na dálnici D1. Podle oznamovatele se jednalo o dopravní nehodu sedmi aut.

Po třinácté hodině jsme přijali tísňovou výzvu na linku 155 k dopravní nehodě na dálnici D1. Podle oznamovatele se jednalo o dopravní nehodu sedmi aut. Zdravotnické operační středisko na místo vyslalo čtyři sanitní vozy ze stanovišť Benešov, Vlašim a Zruč nad Sázavou a Leteckou zdravotnickou záchrannou službu z Prahy.

Záchranáři ze Zruče nad Sázavou ve spolupráci s leteckou záchrannou službou ošetřili těžce zraněného muže, který utrpěl vážný úraz hlavy a byl v bezvědomí. Lékař zraněnému zajistil dýchací cesty a zahájil přednemocniční léčbu, zraněný byl poté letecky transportován do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. Dalšího zraněného muže, který utrpěl tupé poranění břicha, středočeští záchranáři předali v benešovské nemocnici. Ostatní účastnící dopravní nehody byli bez zranění. Po vyšetření byli ponecháni na místě.

Ilustrační foto

Na místě zasahovalo i několik jednotek hasičů HZS Středočeského kraje. Z jednoho vozidla bylo nutné vyprostit jednu těžce zraněnou osobu.


Ilustrační foto

Zdroj: ZZS Středočeského kraje


-swo-

Sdílet